Logo [Lounais-Hämeen Kennelkerho ry]
  • img-8883.jpg
  • ylakuva-2422019.jpg
 

Vesipelastusjaosto

 

Vesipelastus eli VEPE on alunperin landseereille ja newfoundlandinkoirille kehitetty rodunomainen koemuoto, jonka tarkoituksena on ylläpitää pelastusvaistoa ja uintitaitoa. Kokeella testataan koiran fyysistä kuntoa ja kykyä toimia vedessä. Laji rantautui Suomeen 1989 ja virallinen koemuoto se on ollut vuodesta 1992 lähtien.

Lajia voi harrastaa minkä tahansa rekisteröidyn rotuisen kanssa. Tosin koiran on oltava vähintään keskikokoinen: esimerkiksi vene painaa kuutisenkymmentä kiloa ja veneessä on kaksi ihmistä kyydissä. Ehdoton edellytys on into uida. Lajitreenit eivät ole uimaopetusta, vaan uimataito ja -kunto hankitaan ennen lajitreeneihin tuloa. Vepessä koira on kosketuksissa vieraaseen ihmiseen, joten laji ei sovellu aggressiiviselle koiralle. Lisäksi kannattaa opetella noudon alkeita, sillä useimmat liikkeet perustuvat noutoon.

Ohjaaja ei saa pelätä kastumista, sillä treeneissä kastuu varmasti. Lisäksi kaikki treenaavat pääsevät heti töihin, eli kantamaan veneitä, pumppaamaan veneitä, soutamaan, pitämään muiden koirista kiinni, ottamaan esineitä vastaan sekä hukkumaan. Ohjaajalta vaaditaan hurttia huumoria ja toimeentarttumista.

Yhteystiedot

Minna Kujanpää
kujanpaa.minna(at)gmail.com


Bordercollie Uuno sai toisen SM-mitalinsa vepessä

Minna Kujanpään bordercollie UunoDG eli kotoisammin Uuno sijoittui viime vuoden SM-kokeissa hopealle ja tänä vuonna pronssille.

https://sporttirakki.fi/2017/10/11/uuno-sai-toisen-sm-mitalin/


Mistä on hyvät vesipelastuskoirat tehty? Esittelyssä vepe!

Vepe-tuomari Marika Mäntylä kertoo, millainen koira soveltuu parhaiten lajin harrastamisen ja minkä rotuisia koiria on päätynyt aina vepe-valioks asti.

https://sporttirakki.fi/2017/09/06/mista-hyvat-vesipelastuskoirat-tehty/
 
 

Tapahtumat

Ei tapahtumia

 

Viikottaiset
koulutukset

Koulutukset Ressunrastin kentällä jatkuvat jälleen kesäkaudella seuraavasti:


maanantaisin
näyttelykoulutus
tiedustelut


18.00
torstaisin
kanakoirat
tiedustelut

18.00